OV-chipkaart, als het NIET werkt

Door Jeroenneman op dinsdag 5 juli 2016 19:43 - Reacties (46)
Categorie: -, Views: 5.432

De OV-chipkaart. Inmiddels ht middel om met bus, trein of metro te reizen binnen Nederland. Na een ruwe start lijkt de meerderheid van de mensen het nu wel prima te vinden. Je swiped een keertje langs de zuil of poortjes bij binnenkomst van het station, en je swiped nogmaals bij je eindhalte.

Automatisch opladen erop, en je hebt er eigenlijk geen omkijken meer naar. Werkt best lekker zo'n systeem in heel Nederland.


Totdat het een keer niet werkt.

Want door die handige poortjes, kan het voorkomen dat je tussen schip en wal strandt. (bijvoorbeeld bij het pittoreske Rotterdam Alexander. Je kan als je uit de metro komt, niet meer in, of uit het station, zonder dat je langs poortjes wordt geleid. En die gaan geheid niet open zonder werkende kaart. ;( )

Nog leuker wordt het wanneer je een nieuwe chipkaart wil aanvragen.

In plaats van n website, die duidelijk maakt wat, hoe en wanneer, heeft iedere reisaanbieder een eigen plekje op de site, naast de site voor studenten, en de site van de OV-chipkaart. Natuurlijk allemaal met tegenstrijdige informatie, want het moet zo moeilijk mogelijk.

Nou, dan heb je de meest betrouwbare site te pakken (OV-chipkaart.nl), en dan blijkt dat je bij een kapotte kaart (dus ook buiten jouw schuld) 11 euro mag aftikken voor een nieuwe*. Nu snap ik dat er kosten zijn verbonden aan een nieuwe kaart, maar 11 euro lijkt me enigszins buitensporig voor een stukje plastic met een chip. Vooral aangezien de kwaliteit van de pasjes nogal te wensen overlaat (ik heb er 3 versleten in 4 jaar, allemaal zonder zichtbare krassen of buigingen. De chip erin geeft simpelweg de geest. Altijd netjes in de jaszak, geen buiging, geen beschadiging, gewoon intern falen).

(*Overigens schijn je die kosten terug te kunnen krijgen via een papieren( :z ) formulier. Daarbij schiet je levertijd wel van 3 werkdagen, naar 2 weken.... En zat horrorverhalen op internet van passen die alsnog geweigerd worden, of simpelweg "beschadigd" worden gebrandmerkt, ook al heeft de consument de kaart duidelijk vastgelegd als zijnde "onbeschadigd. Dynafix praktijken dus.)


In het kort de dag vanaf 16.00:

- Kaart geeft zonder enige aantoonbare reden de geest in Rotterdam
- Daar zit je dan vast tussen twee sets poortjes, waarbij je beide niet uitkomt zonder werkende kaart
- Vervolgens mag je kiezen: of je haalt gelijk een anonieme chipkaart, die je daarna nooit meer gebruikt, of je dokt voor een los kaartje. Beide zijn flink aan de prijs.
- In de trein mag je je door tig outdated en tegenstrijdige websites baggeren, en als je eindelijk een formulier vind, dan blijkt dat je 11 euro kwijt bent, mocht je nog gebruik willen maken van het OV.
- Op je eindstation kun je laten checken of je pas cht kaduuk is, maar verder dan een "yep, hij is echt kaduuk" komen ze daar niet.

Dat levert bij mij al een flinke portie frustratie op, maar ik kan me niet voorstellen hoe een 60-plusser door deze warboel heen moet komen, en zsm weer aan het reizen kan.

Ook is het een beetje van de zotte dat er niet gewoon bij een servicebalie gelijk een kaart gefixed kan worden. Waarom moet dat 3 werkdagen (of zelfs 2 weken!) kosten? Je zou zeggen dat mijn naam instant in het systeem kan worden gevonden, en dat er met hetzelfde gemak als een anonieme kaart, ook een persoonlijke kaart gedrukt kan worden.

Maar het kan gelukkig ng vervelender, want je zou maar eens student zijn! Dan kun je namelijk 3 werkdagen niet reizen (of je moet vol tarief willen betalen), f je mag netjes voor 6 euro een kaart kopen, en daarop een tijdelijk reisproduct zetten (7 dagen geldig). Overigens telt die 6 euro gewoon op bij de 11 euro die je sowieso al kwijt was voor een persoonlijke kaart. Pluspuntje: als je eenmaal je persoonlijke kaart terug hebt, heb je nu een vodje van 6 euro, wat waarschijnlijk kan verrotten in de la...

Ik vind het nog een wonder dat ze in ieder geval zo netjes zijn om het saldo terug te storten op de rekening. Tenminste nog "iets" wat er goed gaat. :X

Volgende: Even de kleine dingetjes naar je hand zetten 02-'16 Even de kleine dingetjes naar je hand zetten

Reacties


Door Tweakers user Springuin, dinsdag 5 juli 2016 20:31

Tijd om een auto te kopen :)

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 5 juli 2016 20:43

Dat waren inderdaad ook mijn gedachten.

Door Tweakers user arbraxas, dinsdag 5 juli 2016 22:03

Sinds ik van school af ben heb ik niet meer gebruik gemaakt van het OV. Dat is nu dik 20 jaar geleden.
Aangezien ik in Groningen woon is het OV ook dusdanig dramatisch dat het gewoon geen optie is wil je op tijd op je werk zijn.

Dus ik sluit me aan bij Springuin, koop een auto.
Dan ben je niet meer afhankelijk van een 3e partij en hun grillen.

Door Tweakers user Mattie112, dinsdag 5 juli 2016 23:11

Hm toch wel vreemd. De enige keer dat ik een nieuwe kaart nodig had was omdat hij na 5 jaar verliep. Kaart zit altijd in portemonnee en werkte na 5 jaar nog even goed als op dag 1.

En ik geloof trouwens dat je bij de ns (tijdelijk) je abo op een anonieme kaart kan zetten als je eigen defect is.

http://www.ns.nl/klantens.../tijdelijk-reisrecht.html

O en de kosten? 7,50 via de site https://www.ov-chipkaart....v-chipkaart-aanvragen.htm

Door Tweakers user TunefulDJ_Mike, dinsdag 5 juli 2016 23:43

Ik zou bijna zeggen auto kopen. Helaas werkt dat op het traject waar ik zit voor geen meter. Met de metro ben ik een klein half uur onderweg in de spits maar met de auto mag ik de A15 richting Rotterdam op en ben ik gewoon 45 min later op plek van bestemming. Een OV Chipkaart kost overigens 7,50 en ja ze gaan om de haverklap kapot.

Door Tweakers user Andros, dinsdag 5 juli 2016 23:45

Ik heb gelukkig een oplossing voor het tussen wal en schip belanden :P . Omdat ik dagelijks vanuit Belgi naar Nederland reis heeft mijn NMBS abonnement naast het Mobib pasje (OV-chipkaart in Belgi maar deze gaan niet stuk ;) ) ook een los papiertje met een NS QR-code erop voor de poortjes in Roosendaal. Als ik daarmee door die handel loop krijg ik netjes "passage ok" en poortje gaat open, ongeacht aan welke kant ik sta.

Ik heb deze ook eens getest in Rotterdam en elders, o-ve-ral gaan die poortjes met mijn Belgische QR code doodleuk open, al heb ik niet eens een treinkaartje voor het betreffende station! Ik zie het als een NS godmode en heb nooit gedonder met de poortjes om ergens weg te geraken. Hackbaar? Jazeker ^^

Door Tweakers user GrooV, woensdag 6 juli 2016 00:17

Andros schreef op dinsdag 05 juli 2016 @ 23:45:
Ik heb gelukkig een oplossing voor het tussen wal en schip belanden :P . Omdat ik dagelijks vanuit Belgi naar Nederland reis heeft mijn NMBS abonnement naast het Mobib pasje (OV-chipkaart in Belgi maar deze gaan niet stuk ;) ) ook een los papiertje met een NS QR-code erop voor de poortjes in Roosendaal. Als ik daarmee door die handel loop krijg ik netjes "passage ok" en poortje gaat open, ongeacht aan welke kant ik sta.

Ik heb deze ook eens getest in Rotterdam en elders, o-ve-ral gaan die poortjes met mijn Belgische QR code doodleuk open, al heb ik niet eens een treinkaartje voor het betreffende station! Ik zie het als een NS godmode en heb nooit gedonder met de poortjes om ergens weg te geraken. Hackbaar? Jazeker ^^
en dan kom je een conducteur tegen in de trein en krijg je een boete van wegen zwartrijden... ja heel handig

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 6 juli 2016 08:35

slecht advies. Een auto is een stuk duurder dan een OV abbonement en je rijdt je vaak genoeg gewoon vast in de files.

En Andros, let wel op. De QR codes zijn wel degelijk persoonlijk en per persoon anders. Misbruik kan dus opgespoord worden al weet ik niet hoe actief de NS hier mee bezig is.

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2016 08:37]


Door Tweakers user erwin26, woensdag 6 juli 2016 08:55

"Maar het kan gelukkig ng vervelender, want je zou maar eens student zijn! Dan kun je namelijk 3 werkdagen niet reizen (of je moet vol tarief willen betalen), f je mag netjes voor 6 euro een kaart kopen, en daarop een tijdelijk reisproduct zetten (7 dagen geldig). Overigens telt die 6 euro gewoon op bij de 11 euro die je sowieso al kwijt was voor een persoonlijke kaart. Pluspuntje: als je eenmaal je persoonlijke kaart terug hebt, heb je nu een vodje van 6 euro, wat waarschijnlijk kan verrotten in de la..."

Studenten kunnen alle gemaakten kosten terug vragen. Dit geld alleen als de kaart kapot is gegaan en niet door hun eigen fout.

Je zei dat je vast stond tussen twee poortjes. Wat nu als je geen geld hebt? Mag je het metro station niet meer verlaten? En moet je ook niet extra betalen, omdat je niet uitgecheckt bent? Als ik jouw was had gewoon achter iemand aan gehold om zo door de poortjes heen te komen haha.

Door Tweakers user JW1904, woensdag 6 juli 2016 09:16

erwin26 schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 08:55:
Studenten kunnen alle gemaakten kosten terug vragen. Dit geld alleen als de kaart kapot is gegaan en niet door hun eigen fout.
Volgens mij kan je enkel de kosten declareren als je geen gebruikt maakt van het tijdelijke studenten reis product.

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2016 09:33]


Door Tweakers user JDizzle, woensdag 6 juli 2016 10:04

In de begindagen van de OV-Chipkaart heb ik nog wel eens een maand abonnement genomen om met de bus naar school te gaan. Koste geloof ik 80-90 euro. Abbo was ingegaan, 3 dagen later was mijn OV stuk. Gebeld met de klantenservice en die vertelden mij dat ik maar een nieuwe persoonlijke OV moest aanvragen. Gevraagd of mijn abbo overgezet kon worden naar de nieuwe kaart, maar helaas. Abbo was namelijk geregistreerd aan mijn OV die stuk was en kon niet overgezet worden omdat hij al ingegaan was 8)7 .


Was een duur maandje bussen :+ 1 nieuwe OV 7,50 + 5 adm. kosten.
2 maal een maand abbo 80-90. Flink wat avondjes moeten bij beunen bij de AH om dat terug te verdienen.

Door Tweakers user Bitage, woensdag 6 juli 2016 10:26

Altijd netjes in de jaszak,
:') ja dan snap ik wel dat het ding stuk gaat. Ongemerkt buigt de kaart een hele hoop in je jaszak. Heb je geen portemonnee om hem in te doen?

Laatst was mijn kaart verlopen, heeft het 5 jaar lang prima gedaan en doet het in principe nog steeds, alleen verlopen. Altijd in mijn portemonnee gezeten.

Typisch gevalletje van PEBKAC wmb.

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 6 juli 2016 10:31

erwin26 schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 08:55:
"Maar het kan gelukkig ng vervelender, want je zou maar eens student zijn! Dan kun je namelijk 3 werkdagen niet reizen (of je moet vol tarief willen betalen), f je mag netjes voor 6 euro een kaart kopen, en daarop een tijdelijk reisproduct zetten (7 dagen geldig). Overigens telt die 6 euro gewoon op bij de 11 euro die je sowieso al kwijt was voor een persoonlijke kaart. Pluspuntje: als je eenmaal je persoonlijke kaart terug hebt, heb je nu een vodje van 6 euro, wat waarschijnlijk kan verrotten in de la..."

Studenten kunnen alle gemaakten kosten terug vragen. Dit geld alleen als de kaart kapot is gegaan en niet door hun eigen fout.

Je zei dat je vast stond tussen twee poortjes. Wat nu als je geen geld hebt? Mag je het metro station niet meer verlaten? En moet je ook niet extra betalen, omdat je niet uitgecheckt bent? Als ik jouw was had gewoon achter iemand aan gehold om zo door de poortjes heen te komen haha.
Helaas, dat is veranderd. Kosten die je maakt binnen twee weken nadat je pas defect is (of eerder, als je vervangende pas eerder is geleverd) worden niet vergoed. Je wordt dus eigenlijk gedwongen om een pas te kopen, en daarop het tijdelijk reisproduct te laden.

Overigens zie ik nu ook dat die 20 euro van Rotterdam naar Nijmegen ook een lastig verhaal wordt. Die kun je verhalen op TLS, maar zulke kosten mag je pas verhalen nadat je het defect gemeld hebt...

Over de poortjes: natuurlijk kan je met anderen meelopen, maar ik zie het mijn oma of opa echt niet doen, even tussen de mensenmassa doorglippen. Dan krijg je zo''n ding vol tegen je gezicht aan als je niet snel genoeg bent. Overigens: de poortjes zijn een perfect voorbeeld van de te goeder trouwe reiziger pesten. Mensen die zwart willen rijden, die glippen er toch wel doorheen.

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 6 juli 2016 10:35

Bitage schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 10:26:
[...]

:') ja dan snap ik wel dat het ding stuk gaat. Ongemerkt buigt de kaart een hele hoop in je jaszak. Heb je geen portemonnee om hem in te doen?

Laatst was mijn kaart verlopen, heeft het 5 jaar lang prima gedaan en doet het in principe nog steeds, alleen verlopen. Altijd in mijn portemonnee gezeten.

Typisch gevalletje van PEBKAC wmb.
Typisch gevalletje "mij gebeurt het niet, dus als het wel gebeurt zal het wel een gevalletje PEBKAC zijn".

Ik heb er drie (nu 4)(!) in 4 jaar versleten. Portemonnee, jaszak, in een stevig hoesje.. het maakt geen flikker uit. Geen schade te zien aan de buitenkant, en ook 2 van de 3 keer netjes het geld teruggkregen, want "niet mijn schuld". (De laatste tijd schijnen ze er strenger op te zijn, want in het laatste geval was het opeens "wel mijn schuld". Blijkbaar hebben ze bij TLS een nieuwe bron van inkomsten nodig?)

Dus kom alsjeblieft niet aan met je domme afkorting.

Door Tweakers user Vayra, woensdag 6 juli 2016 10:40

Blokker_1999 schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 08:35:
[...]


slecht advies. Een auto is een stuk duurder dan een OV abbonement en je rijdt je vaak genoeg gewoon vast in de files.

En Andros, let wel op. De QR codes zijn wel degelijk persoonlijk en per persoon anders. Misbruik kan dus opgespoord worden al weet ik niet hoe actief de NS hier mee bezig is.
Sinds ik auto rijd is het reizen voor mij vrijwel net zo duur als met de OV chipkaart, maar het is wel comfortabeler, en ook stipter dan het OV.

Woon-werk betaalde ik 145 euro per maand met trein en bus. Nu betaal ik 35 euro wegenbelasting, 35 euro verzekering en gemiddeld voor woon/werk PLUS alle andere ritjes zo'n 170 euro aan benzine.

Vertel mij nog eens dat een auto niet voordelig is... Als je twee drie keer per jaar een probleem hebt met je OV kaart, dan is de auto al voordeliger inclusief belasting en verzekering bij gelijke reizen. De meerkosten van de auto zitten in onderhoud en aanschaf - maar dat is een kleine prijs voor de enorme mate van vrijheid die je er k mee wint.

En de klap op de vuurpijl: mijn woon/werk reistijd is gehalveerd met de auto.

De OV Chipkaart heb ik nog wel in volle glorie mee mogen maken, en wat een draak van een systeem is het. Het verbaast me dat het nu nog steeds deze problemen kent en eigenlijk is het van de ratten dat daar niet veel korter op de bal wordt gezeten door de overheid. Er is veel mis en onhandig met het OV tegenwoordig, en ik begrijp met de beste wil van de wereld niet waarom. Elk beschaafd land begrijpt ondertussen hoe belangrijk mobiliteit is, en Nederland helemaal, we roepen allemaal dat we moeten carpoolen en de trein in, om vervolgens het systeem slechter te maken dan ooit tevoren.

Het is te bizar voor woorden dat een gewone strippenkaart eigenlijk nog steeds veel effectiever werkte dan de OV chipkaart nu. In de bus, maar zelfs in de trein. Voor langere ritten kocht je een papieren kaartje en voor regulier verkeer een abonnement. Dat was simpel, het werkte altijd, en was niet zo afhankelijk als de OV chip van nu. Alleen al het inchecken per vervoerder is ongelofelijk klungelig - zelfs als alles goed gaat is het dus gewoon klote.

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2016 10:48]


Door Tweakers user Danny.G, woensdag 6 juli 2016 11:06

Bitage schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 10:26:
[...]

:') ja dan snap ik wel dat het ding stuk gaat. Ongemerkt buigt de kaart een hele hoop in je jaszak. Heb je geen portemonnee om hem in te doen?

Laatst was mijn kaart verlopen, heeft het 5 jaar lang prima gedaan en doet het in principe nog steeds, alleen verlopen. Altijd in mijn portemonnee gezeten.

Typisch gevalletje van PEBKAC wmb.
Die dingen hebben best wel een matige kwaliteit. Nu zal ik niet zeggen dat ik bijzonder voorzichtig er mee om ga, maar er zit een plastic achtig vel om zo'n pas heen en nu na 2/3 jaar begint hij wel af te takelen. En mijn bankpas? Nope. Helemaal perfect nog.

Door Tweakers user Bitage, woensdag 6 juli 2016 13:08

Jeroenneman schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 10:35:
[...]


Typisch gevalletje "mij gebeurt het niet, dus als het wel gebeurt zal het wel een gevalletje PEBKAC zijn".

Ik heb er drie (nu 4)(!) in 4 jaar versleten. Portemonnee, jaszak, in een stevig hoesje.. het maakt geen flikker uit. Geen schade te zien aan de buitenkant, en ook 2 van de 3 keer netjes het geld teruggkregen, want "niet mijn schuld". (De laatste tijd schijnen ze er strenger op te zijn, want in het laatste geval was het opeens "wel mijn schuld". Blijkbaar hebben ze bij TLS een nieuwe bron van inkomsten nodig?)

Dus kom alsjeblieft niet aan met je domme afkorting.
Nee hoor, je moet gewoon wat voorzichtiger zijn met je spullen. Als je bijna ieder jaar een nieuwe kaart nodig hebt moet er toch wel een belletje gaan rinkelen. Eigen schuld dikke bult.

Door Tweakers user shicomm, woensdag 6 juli 2016 13:13

Over 2 maanden zit ik weer in Tokyo en het is een genot om met hun IC card systeem te reizen met het ov.
Overal op te laden ( ook met cash... ) , werk altijd , lage borg ( die je ook zonder problemen contant terug kunt krijgen ) en super flexibel ( bij de 7-eleven even voor een broodje betalen met de kaart is geen probleem )

We zouden ons in NL diep moeten schamen voor die #censuur!# ov-tjipkaart... :|

Door Tweakers user M.l., woensdag 6 juli 2016 13:37

Ik heb 'm nog mooier voor je.

Laatst toen ik naar huis wilde gaan met de trein moest ik eerst mijn pas opladen. Ik zet er altijd net genoeg op en zodoende laad ik vaak vlak voor vertrek mijn pas nog even op. Die ene keer was ik ruim op tijd op het station en wilde nog even gaan opladen, nu bleek het dat beide automaten het niet deden. De ene kan je OV-pas niet meer lezen (maar doet dit altijd pas na het pinnen)en de andere leest je pinpas niet.

Nu viel me nog een derde automaat op: deze automaat stond binnen de poortjes. Op dat moment stond ik al klaar om dat gratis nummer te bellen voor als de automaten het niet doen, toen kwamen echter de mensen uit de trein die ik wilde halen. De persoon met de meeste haast drukte op de noodknop en alle poortjes gingen open. Hier maakte ik gebruik van en liep naar binnen om bij de derde automaat te kunnen en laadde mijn pas op. Nu moest ik wel het station weer af om in te kunnen checken. Ik wil de poortjes open doen met mijn pas en ineens is er tien euro af.

Dat had ik niet van te voren kunnen weten. Het is me nu wel helemaal duidelijk waarom er een automaat staat binnen de poortjes. Het station waar ik toen stond heeft ook een lift en de lift heeft paaltjes, geen poortjes, dus het station kon ik alsnog op en af. Hier had ik niet aan gedacht om bij die derde automaat te komen, ik wist immers niet dat je gestraft word voor het aanwezig zijn binnen het station terwijl je niet ingecheckt was.

Uiteindelijk de trein naar huis genomen maar bij dat station werd het nog mooier. Daar was ik ook niet ingecheckt (ik had al betaald, was niet van plan nog meer geld op mn pas te zetten en weer in te checken), maar nu gaf het apparaat doodleuk aan dat ik eerst even moest opladen voordat ik door de poortje naar buiten kon. Heb toen gelijk het kapje van de knop gemept en de "nood"knop ingedrukt. Heb er verder geen gezeik mee gehad, maar voor het geval ze vragen naar mijn noodgeval, ik heb er even een foto van genomen vooor ik 'm doorspoelde.

Uiteindelijk heb ik meer dan 7,50 te veel betaald, weet niet of ik wel de moeite wil nemen om dat nog terug te krijgen.

Door Tweakers user erwin26, woensdag 6 juli 2016 13:44

Jeroenneman schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 10:31:
[...]


Helaas, dat is veranderd. Kosten die je maakt binnen twee weken nadat je pas defect is (of eerder, als je vervangende pas eerder is geleverd) worden niet vergoed. Je wordt dus eigenlijk gedwongen om een pas te kopen, en daarop het tijdelijk reisproduct te laden.

Overigens zie ik nu ook dat die 20 euro van Rotterdam naar Nijmegen ook een lastig verhaal wordt. Die kun je verhalen op TLS, maar zulke kosten mag je pas verhalen nadat je het defect gemeld hebt...

Over de poortjes: natuurlijk kan je met anderen meelopen, maar ik zie het mijn oma of opa echt niet doen, even tussen de mensenmassa doorglippen. Dan krijg je zo''n ding vol tegen je gezicht aan als je niet snel genoeg bent. Overigens: de poortjes zijn een perfect voorbeeld van de te goeder trouwe reiziger pesten. Mensen die zwart willen rijden, die glippen er toch wel doorheen.
Wist niet dat het voor studenten al weer aangepast is... NS heeft weinig over voor hun reizigers :O

Ja je moet er vrij veel moeite voor doen terwijl het totaal jouw fout niet is. Veel mensen doen dat niet en is toch weer mooi 20 euro voor hun gratis..


Nee klopt oudere mensen gaan dat echt niet doen. Zoals jij al beschrijft de trouwe reiziger wordt hier gewoon echt gepest. Zwart reizen begint zo echt aantrekkelijk te worden om stiekem te zeggen.

Door Tweakers user fvdberg, woensdag 6 juli 2016 16:10

hier nog iemand die helemaal klaar is met TLS

waarom?

Verhuisd, nieuwe bankrekening ivm hypotheek
adreswijziging en aanpassing van bankrekening voor het automatisch opladen ingediend via de website.

Oude rekening bestond toen nog en bevatte nog saldo

tijdje niet gekeken, druk met werk - half jaar later opeens kaart geblokkeerd, totaal geen brieven of mail ontvangen van TLS dat er iets mis zou zijn.

inmiddels was de ov-chipkaart volledig afgesleten en de nummers en vervaldatum waren onleesbaar.

inloggen ging niet, want de laatste keer dat ik ingelogd heb was ik vergeten de wachtwoorden te noteren en zonder kaartnummer en vervaldatum was er geen reset mogelijk.

van ellende maar een anonieme kaart gehaald want ik moest toch reizen

anderhalve maand later belt Interum Justiitia, en maakte me uit voor wanbetaler,waarom ik ergens op reageerde en wanneer ik nou eindelijk eens ging betalen. dus doorgevraagd en wat bleek - alle gegevens die ze hadden klopte niet, ik ben dus zo aardig om de juiste gegevens door te geven en heb gelijk TLS gebeld -

aanpassing bleek niet verwerkt te zijn. mevrouw gaf een rekening nummer door en als ik 80 euro zou over maken kwam alles goed

gedaan, gebeurde niets, ja TLS bleef stalken met brieven, emails en anonieme telefoontjes op de meest gekke tijden.

TLS weer gebeld, het probleem omschreven - zoek het maar uit het ligt bij IJ

IJ gebeld - meermaals,ruim 2 maanden lang geen medewerking willen verlenen en niet willen reageren op mijn vraag om een kopie van de brieven die ik natuurlijk nooit gekregen heb. geen enkele medewerking enkel het verzoek om 120 euro te dokken,

na een flinke tijd kastje - muur werdt de 80 euro opeens terug gestort zonder omschrijving en werdt ik er zo ziek van dat ik IJ maar betaald heb, en toen gaf IJ eindelijk de brieven af die ik nooit ontvangen had en had ik ook weer het nummer van de OV-Chipkaart waarmee ik mijn account weer kon resetten en toegang kon krijgen.

De brieven waren onjuist geadresseerd, ook kwam het rekeningnummer niet overeen met de daadwerkelijke rekening waar eht vanaf geincasseerd werdt wat ook uit de bankafschriften bleek. het nieuwe rekeningnummer (rabo) stond er namelijk op genoemd terwijl de afschrijvingen als mislukt op het oude (abn) overzicht te zien waren,

de abn was wakker geworden dat de incasso opdracht helemaal niet klopte en heeft dit dit logischerwijs geblokkeerd.

na een belletje met TLS bleek dat de adres gegevens en rekening aanpassing nooit verwerkt waren, die stonden aan hun kant nog steeds verkeerd.

klantenservice TLS gemailed met de bewijzen en mijn 40 euro incasso kosten terug geeist. en gevraagd om of een nieuwe OV-chipkaart af te sturen die wel leesbaar is of de kaart op te zeggen en het saldo terug te storten.

verder online nogmaals een adreswijziging gedaan. die werdt nu wel goed verwerkt...

na 2 weken kwam er een reactie op het mailtje, die nergens op sloeg, of ik gegevens die in de bijgevoegde email gewoon zaten kon aanleveren, daar dus naar verwezen... en verzocht om de kaart geheel op te zeggen en het saldo terug te storten.

na een week een mail terug... fout was geconstateerd en de 40 euro zouden ze over maken, en de vraag of ik nou een nieuwe pas wil of hem op wil zeggen...

terug gereageerd met de vraag of ze wel kunnen lezen... nooit meer wat terug gehoord.

we zijn nu een half jaar verder, de 40 euro die ze terug zouden betalen en het resterende saldo heb ik nog steeds niet geretourneerd gekregen Ik heb niet eens zin om er nog een telefoontje of andere tijd aan te besteden,

Wat een onwijs onbeschoft nedrijf is dat TLS zeg. ze kunnen je enkel naar de website verwijzen, en verder lijkt het personeel vooral zo veel mogelijk te willen verwerken en geen tijd te willen nemen voor de klanten. kwantiteit ipv kwaliteit, het is er compleet op ingesteld om zo veel mogelijk geld binnen te harken en er zo weinig mogelijk voor te doen. IJ stalkt je tenminste nog stevig voor die 40 euro...

wat mij betreft is het zo snel mogelijk over en sluiten met TLS.
die paar keer dat het regent en ik dus niet op de racefiets naar werk kan voldoet de anonieme kaart ook.

tijd naar werk?

- snelbus/tram - 45 minuten als het aansluit, anders 25-30 minuten meer, standaard het hele traject inclusief het snelwegdeel staan. vroeger als 08.30 beginnen of later als 19.00 eindigen geen optie.
- racefiets - 45 minuten doe ik het meest, heerlijk gelijk work-out gehad, en lekker fit beginnen
- brommer - 35 minuten
- auto - niet te doen
- trein/tram - 40-90 minuten

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2016 16:44]


Door Tweakers user Aganim, woensdag 6 juli 2016 16:27

Blokker_1999 schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 08:35:
[...]
slecht advies. Een auto is een stuk duurder dan een OV abbonement en je rijdt je vaak genoeg gewoon vast in de files.
Dat is natuurlijk maar geheel afhankelijk van het traject.. Zo kost mijn dagelijkse ritje Leiden-Bodegraven mij rond de 30 minuten van deur tot deur.

Met de trein: 22 minuten + 15 minuten lopen (nieuwe bedrijventerreinen krijgen geen OV verbinding meer tegenwoordig..) + 10-20 minuten aanreistijd naar het station. Zou je natuurlijk een (vouw)fiets in zo'n harington kunnen slepen, maar dan zit je nog over dat half uur heen. Bovendien rijdt mijn auto wanneer ik hem nodig heb.

Klant in Harderwijk waar ik regelmatig naartoe moet? 1 tot 2 uur met de auto,doorgaans 1,5 uur. Met het OV? Ruim 2 uur, alsdus OV9292.

Klant in Roosendaal? Met de auto tussen de 1,5 uur en 2 uur. Wederom minimaal 2 uur met het OV.

En zo kan ik nog wel wat willekeurige trajecten noemen die ik regelmatig doe.

Een auto zal ongetwijfeld duurder zijn, maar wordt ook lang niet altijd puur alleen voor woon-werkverkeer gebruikt. Vergeef je het me als ik het advies niet per definitie slecht ga noemen?

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2016 16:29]


Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 6 juli 2016 17:05

Bitage schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 13:08:
[...]

Nee hoor, je moet gewoon wat voorzichtiger zijn met je spullen. Als je bijna ieder jaar een nieuwe kaart nodig hebt moet er toch wel een belletje gaan rinkelen. Eigen schuld dikke bult.
Dus iedereen die een kapotte kaart heeft, die gaat er niet voorzichtig mee om?

Ze kunnen jou zo gebruiken bij TLS! Chip van 5 ipv 10 cent, met een uitvalpercentage van 50% ipv 10%? Doen! Goede deal, en als het faalt, dan geven we de reiziger gewoon de schuld!

De kaarten zijn brak, en mijn pinpas gaat al jaren mee, en die werkt perfect. Iets met kwaliteit van je product kunnen waarborgen?

Door Tweakers user Pietervs, woensdag 6 juli 2016 17:27

De OV-chipkaart is reden om zo vaak mogelijk zwart te rijden om de onterecht gemaakte kosten eerst terug te verdienen voor je gaat betalen.

Ga maar na: als jij bij de bakker een brood vraagt, en de bakker tegen je zegt: "prima, maar je legt eerst een euro neer voor ik iets voor je doe", dan steek je toch ook een middelvinger op?
Als je vervolgens dat brood krijgt, maar die blijkt van binnen hol gevreten door een muis, ga je terug naar de bakker. Zegt de bakker: "prima, je krijgt je geld terug, minus 2,50 euro voor administratiekosten (moest ik aftikken toen ik mijn geld terug wilde die op de kapotte OV-chipkaart stond), EN je mag opnieuw een euro neerleggen voor ik weer een brood voor je pak", dan steek je toch weer een middelvinger op?

De Nederlandse OV-bedrijven flikken dit soort hufterig gedoe, omdat ze weten dat ze geen concurrentie hebben. Jij kan in Den Bosch niet zeggen "oh, maar dan pak ik wel een trein van bedrijf X naar Utrecht", want er rijdt maar 1 aanbieder op dat spoor.

Nog zoiets: er staat 16 euro op mijn chipkaart. Ik wil van Schiphol naar Utrecht, kost 8.70 euro. Kan niet inchecken, want "onvoldoende saldo". Er moet minimaal 20 euro op staan. Alsof de bakker in je portemonnee kijkt en tegen je zegt: "tja meneer, zolang ik geen briefje van 20 in je portemonnee zie, mag jij hier geen brood kopen van 2 euro"...

Gevolg: je "mag" 7 euro aftikken voor een anonieme OV-kaart (die niet anoniem is want je moet betalen met PIN), je "mag" opnieuw 7 euro betalen als die kaart kapot gaat, je "mag" vervolgens nog eens 2,50 euro aftikken voor de administratiekosten als je zo gek bent dat je het geld wat je op je OV-kaart hebt staan terug wil. En daarna "mag" je minimaal 20 euro op die kaart storten omdat je anders de trein niet inkomt, of minimaal 4 euro voor de bus.
En voor al deze "service" mag je dan ook nog eens dankbaar zijn, als je die idioten mag geloven... |:(

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2016 17:48]


Door Tweakers user !null, woensdag 6 juli 2016 17:29

Ik ga niet ontkennen dat er problemen met die kaart zijn.

Maar als het werkt, werkt het eigenlijk prima. Ik ben ook meer auto georienteerd, maar ik zie het probleem niet echt met die kaart. Zolang saldo geen issue is (en dat kan dus met automatisch opladen), is het kaartje er langs en het is goed. Ook in de bus.

Ik vind dus niet alle kritiek terecht. Ik zie ook niet in dat het zoveel slechter zou werken dan in andere landen, waar men vergelijkbare systemen heeft. Als ik op reis ben in andere landen merk ik dat het allemaal eigenlijk hetzelfde werkt.

En de auto, tja ik ga ook met de auto naar mn werk. Maar dat kan niet op ieder traject, sommige trajecten zijn gewoon waardeloos.

Daarnaast geloof ik niet zo in dat (puur voor woon-werk verkeer) de auto goedkoper is dan de trein. En dat terwijl ik auto-liefhebber ben van 3 auto's, waaronder eentje die extreem goedkoop rijdt. Ik weet ook wat het kost.

Door Tweakers user ASS-Ware, woensdag 6 juli 2016 18:53

Ik ben blij dat ik met een eenmanszaak gratis een NS Businesscard heb mag aanvragen, ook gelijk voor mijn vrouw en mijn moeder gedaan.
Kaart is gratis, geen 7,50.
Opladen hoeft niet, ik krijg per maand achteraf een factuur.
Ik raak geen saldo kwijt als de kaart verloopt.
Ik maak geen kosten (2,50) bij het terugboeken van het saldo als de kaart verloopt.
Als de kaart verloopt, krijg ik gratis een nieuwe.
En aangezien ik dol ben op autorijden, verwacht ik niet dat ik deze kaart vaak ga gebruiken :-)

Door Tweakers user OB1, woensdag 6 juli 2016 20:10

Ik snap het probleem, maar het feit dat je 3 kaarten sloopt in 4 jaar ligt gewoon aan jou. Ik heb nu 3 jaar dezelfde de kaart en werkt nog steeds, waarvan 2 jaar iedere dag 2 keer met de bus..

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2016 20:10]


Door Tweakers user hellfire_ultd, woensdag 6 juli 2016 20:13

Vayra schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 10:40:
Vertel mij nog eens dat een auto niet voordelig is... Als je twee drie keer per jaar een probleem hebt met je OV kaart, dan is de auto al voordeliger inclusief belasting en verzekering bij gelijke reizen. De meerkosten van de auto zitten in onderhoud en aanschaf - maar dat is een kleine prijs voor de enorme mate van vrijheid die je er k mee wint.
Ok: een auto is niet voordelig. Je zegt zelf al dat je meer kwijt bent aan benzine alleen al dan aan je treinabonnement. Sterker nog, als ik jouw bedragen bij elkaar tel, kom ik bijna op het dubbele uit. Maar goed, die auto brengt je ook twee keer zo snel op je bestemming. Een krantje lezen tijdens de rit is er echter niet meer bij.

Afschrijving en onderhoud noem je tussen neus en lippen door. Ik weet niet hoe oud je auto is, maar dat maakt ook niet veel uit: oudere auto's zijn duurder in onderhoud. Nieuwere auto's schrijven meer af. Dit zijn echter ook posten die niet bepaald gratis zijn. De ANWB heeft een hele mooie pagina waar je de kosten van je auto kunt laten uitrekenen. Een aanrader! :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 juli 2016 20:14]


Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 6 juli 2016 20:35

Vayra schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 10:40:
[...]


Sinds ik auto rijd is het reizen voor mij vrijwel net zo duur als met de OV chipkaart, maar het is wel comfortabeler, en ook stipter dan het OV.

Woon-werk betaalde ik 145 euro per maand met trein en bus. Nu betaal ik 35 euro wegenbelasting, 35 euro verzekering en gemiddeld voor woon/werk PLUS alle andere ritjes zo'n 170 euro aan benzine.
Even tellen:

35+35+170=240-145 is een verschil van 95 euro per maand of 1140 per jaar en dan hebben we het inderdaad nog niet over onderhouds- of aanschafkosten gehad. Maar van dat geld alleen al kan je veel kaarten kopen met een tijdelijk product op. Met dat geld koop je al bijna een enkeltje naar Peking.

Gemiddeld genomen wordt voor een wagen een kost van 400 euro per maand geteld. In vergelijking met wat je dan aan het OV moet betalen is dat een enorm verschil. En ja, het OV gaat niet altijd even vlot net zoals dagelijks tienduizenden landgenoten zich vastrijden in de files.

Ik wissel af met vervoer. Regelmatig OV en soms de wagen. Maar geef mij het OV maar. In theorie zijn ze alle twee even snel, maar het OV wint het toch echt in mijn geval. Rustig aankomen, krant gelezen, niet moeten ergeren aan de file, ...

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 6 juli 2016 21:37

OB1 schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 20:10:
Ik snap het probleem, maar het feit dat je 3 kaarten sloopt in 4 jaar ligt gewoon aan jou. Ik heb nu 3 jaar dezelfde de kaart en werkt nog steeds, waarvan 2 jaar iedere dag 2 keer met de bus..
Dan snap je het probleem slechts deels.

Ik wijs even op de zin "in twee van de drie gevallen heb ik overigens het geld teruggekregen, omdat de kaart inderdaad buiten mijn schuld kapot was".

De derde keer heb ik nul op rekest gekregen, hoewel ik ook van die kaart zeker weet dat er nooit wild mee omgesprongen is. En de laatste kaart (die ik dus gisteren "heb gesloopt"), die werkte bij het instappen om 15.50 nog, en weigerde dienst om 16.05. In die tussentijd heeft de kaart in mijn jaszak gezeten (de binnenzak, op borsthoogte), en weet ik vrij zeker dat er absoluut niet ruw mee omgegaan is.

Het ligt dus niet "gewoon aan mij". Waarom moet altijd die kaart getrokken worden? Ik pak elke dag 2 treinen, 1 metro, 1 bus, en dat hele traject 2x op een dag. Alle kaarten zien er optisch prima uit, maar toch "stoppen" ze opeens.

Dat is gewoon slechte kwaliteit leveren. Niet dat het TLS iets uitmaakt, die hebben toch een monopolie positie, en kunnen dus flikken wat ze willen.

Door Tweakers user w0utje89, donderdag 7 juli 2016 09:08

ik heb me OV chipkaart vaarwel gezegd toen ik na een paar jaar, n keer de bus wilde pakken (had er al een tijdje netjes 50 eu op staan)., en toen was die stomme kaart verlopen, kon ook fluiten naar mijn 50 eu. boze twitter berichtjes hebben er voor gezorgd dat die 50 eu gelijk werd teruggestort. conclusie: nooit meer.

paar jaar geleden, na mijn studie, moest ik voor werk ook een keer met de trein, had ik uiteraard nog geen NS (2e klasse) geselecteerd want de kaart was eerst een studenten OV, maarja daar kom je pas later achter..

Door Tweakers user CrystalViriS, donderdag 7 juli 2016 09:21

Openbaar vervoer is ronduit slecht. Ik ben zo ontzettend blij met mijn auto. De laatste keer dat ik met het openbaar vervoer ben geweest is bijna 2 jaar geleden. En toen ging ik al met tegenzin omdat er letterlijk altijd gezeik is. Maargoed parkeren op schiphol is ook niet alles dus toch "nog maar eens geprobeerd". Ik was toen zelfs nog in het bezit van zo'n NS kortingskaartabbonement. Maar had toen de OV chipkaart al vermeden, want had er ook al ooit verschillende van defect gehad. En kwam snachts/heel vroeg in de ochtend nog voor de "spits" terug van Schiphol en moest richting het zuiden terug naar huis. Ik had een kortingskaart en berekend dat ik een goedkoop kaartje met korting kon kopen want zou voor de spits thuis zijn. Je raadt het al ongeveer halverwege zet de NS de trein stil zeker 45 min vertraging waarna ze een conductrice de trein in sturen die mij een boete wil uitschrijven omdat ik inmiddels niet meer in de daluren aan het reizen was en dus het verkeerde kaartje had. Ja daaahaag. Alfijn voortaan parkeer ik mijn auto op Schiphol want zelfs al betaal je voor een treinkaartje vaak kun je nog niet zitten en dat kan ik in mijn auto wel. En ik hoef er niet op te letten dat mijn bagage gejat wordt.

Door Tweakers user Kenzi, donderdag 7 juli 2016 09:32

shicomm schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 13:13:
Over 2 maanden zit ik weer in Tokyo en het is een genot om met hun IC card systeem te reizen met het ov.
Overal op te laden ( ook met cash... ) , werk altijd , lage borg ( die je ook zonder problemen contant terug kunt krijgen ) en super flexibel ( bij de 7-eleven even voor een broodje betalen met de kaart is geen probleem )

We zouden ons in NL diep moeten schamen voor die #censuur!# ov-tjipkaart... :|
In Hong Kong werkt het ook super. Automatisch opladen, te gebruiken in veel winkels en restaurants, om een of andere reden werkt het in/ uitchecken niet dan helpt de staff je meestal wel. Octopus <3. Veel andere steden gebruiken de techniek uit HK, HK heeft het ook aangeboden bij de NS / OV maar die wilde perse hun eigen kaart en je ziet wat er van komt.

Door Tweakers user Whatson, donderdag 7 juli 2016 12:48

Pietervs schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 17:27:
[...]
Gevolg: je "mag" 7 euro aftikken voor een anonieme OV-kaart (die niet anoniem is want je moet betalen met PIN), je "mag" opnieuw 7 euro betalen als die kaart kapot gaat, je "mag" vervolgens nog eens 2,50 euro aftikken voor de administratiekosten als je zo gek bent dat je het geld wat je op je OV-kaart hebt staan terug wil. En daarna "mag" je minimaal 20 euro op die kaart storten omdat je anders de trein niet inkomt, of minimaal 4 euro voor de bus.
En voor al deze "service" mag je dan ook nog eens dankbaar zijn, als je die idioten mag geloven... |:(
Die 20 euro is borg om te voorkomen dat je niet uitchecked (en de NS zijn geld niet krijgt)

Bus is minimaal een positief saldo (vanaf 1ct) als je een persoonlijke kaart hebt, kunt in de bus dus negatief gaan want wordt 4euro instaptarief ingehouden als borg).

Door Tweakers user Whatson, donderdag 7 juli 2016 12:51

Kenzi schreef op donderdag 07 juli 2016 @ 09:32:
[...]


In Hong Kong werkt het ook super. Automatisch opladen, te gebruiken in veel winkels en restaurants, om een of andere reden werkt het in/ uitchecken niet dan helpt de staff je meestal wel. Octopus <3. Veel andere steden gebruiken de techniek uit HK, HK heeft het ook aangeboden bij de NS / OV maar die wilde perse hun eigen kaart en je ziet wat er van komt.
Octopus is een vast tarief vooraf, en niet betalen naar gebruik zoals bij de OV chipkaart, dus vrij duur voor korte stukjes.

Singapore heeft wel het systeem van in en uitchecken als in NL, maar werkt daar veel beter. Kunt daar ook gewoon je bankpas (NETS/EZ-Link) gebruiken (wel saldo opladen). Kunt dat saldo ook gewoon gebruiken om te betalen in winkels.

In NL zou dat ook gewoon mogelijk moeten zijn dmv. NFC Dipping* (Reservering op je kaart als borg) maar een eigen systeem waar men je geld vooruit betaald en waarbij ongebruikt saldo overblijft is natuurlijk veel lukeratiever.

*When you initiate a dipping transaction you have to insert your card in the terminal and part of your balance is reserved. When you subsequently conclude the transaction, the actual amount is paid with (part of) the reserved amount. For example: when you drive into a parking lot you insert your card in the terminal and an amount is reserved. When you leave the parking lot, the costs are paid with (part of) the reserved amount.

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 juli 2016 12:53]


Door Tweakers user Pietervs, donderdag 7 juli 2016 13:33

Whatson schreef op donderdag 07 juli 2016 @ 12:48:
[...]


Die 20 euro is borg om te voorkomen dat je niet uitchecked (en de NS zijn geld niet krijgt)

Bus is minimaal een positief saldo (vanaf 1ct) als je een persoonlijke kaart hebt, kunt in de bus dus negatief gaan want wordt 4euro instaptarief ingehouden als borg).
Dus als jij een brood besteld bij de bakker vind jij het normaal dat de bakker eerst zijn geld moet krijgen met een toeslag daar boven op, om te voorkomen dat hij zijn geld niet krijgt? :?
Ik vind het een nogal onbeschofte constructie, daarnaast komt die 20 euro nogal arbitrair over. Hoe zijn ze aan dat bedrag gekomen? Hebben ze met dobbelstenen gegooid, een poeltje opgezet of zat dit getal in de ideeenbus van de NS?

Verder: leuk dat je met een persoonlijke kaart negatief mag gaan. Daar hebben de mensen die een anonieme kaart hebben niks aan.

Overigens: laatst mijn zwager over de vloer vanuit Belgie. Blijkt dat het winkelkaartje in Utrecht is afgeschaft... Je wil niet weten wat je voor 4 personen af "mag" tikken voor een retourtje winkelen: de auto is duidelijk goedkoper, inclusief parkeren in Hoog Sjaggerijne!

Door Tweakers user Kenzi, donderdag 7 juli 2016 14:11

Whatson schreef op donderdag 07 juli 2016 @ 12:51:
[...]

Octopus is een vast tarief vooraf, en niet betalen naar gebruik zoals bij de OV chipkaart, dus vrij duur voor korte stukjes.
Hoe bedoel je niet naar gebruik? In de MTR is het gewoon naar gebruik. Alleen in de bus zijn het vaste tarieven.
Het is exact hetzelfde systeem met in en uitchecken in de MTR.

Door Tweakers user Kliko, donderdag 7 juli 2016 14:17

Pas als gestolen opgeven.
Toen ik dat deed was een nieuwe pas gratis en kreeg je em nog een sneller opgestuurd dan wanneer hij stuk was! 8)7 (je verzint het niet)

Hoe kwam ik daar achter? Toen ik nog met het OV naar school ging (sindsdien zo weinig mogelijk OV) overhoorde ik andere studenten die het daarover hadden.

Toen was ik nog trots dat ik 2.5/3 jaar met mijn pas had gedaan zonder problemen, en ja hoor. Op mijn laatste schooldag (!) ging de pas stuk. Eerst dacht ik: "Mooi! Jou heb ik niet meer nodig." Maar ik MOEST een nieuwe aanvragen om vervolgens het studentenOV eraf te halen. |:(

Notabene bij het gestolen opgeven van mijn kaart moest ik een serienummer van de kaart hebben om een account aan te maken zodat ik hem vervolgens gestolen op kon geven. Ik wist nooit wat van zo'n online account af en ik had mijn kaart natuurlijk nog. Dus ik kon doodleuk mijn serienummer nog invullen. Ook zoiets weirds. Hoe kan ik nou, als mijn pas daadwerkelijk gestolen was, hem als gestolen opgeven. Ik weet dan never en nooit dat serienummer? 8)7 |:( :?

Uiteindelijk dus een aantal dagen later een nieuwe pas binnen. Gelijk naar een oplaadpaal om studentenOV eraf te donderen. Sindsdien die kaart niet meer aangeraakt.

Om pasjes heet te houden kan ik wel een Secrid portemonnee aanraden. Ideaal zo'n ding!

Edit:
Probeer trouwens eens de chip/antenne in je ID-kaart te slopen. Niet te doen! Blijkbaar kun je dus wel fatsoenlijke pasjes met RFID maken, maar ze vertikken het bij het OV.

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 juli 2016 14:27]


Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 7 juli 2016 14:20

Notabene bij het gestolen opgeven van mijn kaart moest ik een serienummer van de kaart hebben om een account aan te maken zodat ik hem vervolgens gestolen op kon geven. Ik wist nooit wat van zo'n online account af en ik had mijn kaart natuurlijk nog. Dus ik kon doodleuk mijn serienummer nog invullen. Ook zoiets weirds. Hoe kan ik nou, als mijn pas daadwerkelijk gestolen was, hem als gestolen opgeven. Ik weet dan never en nooit dat serienummer?

Typisch....

Dat krijg je ervan als je een organisatie carte blanche geeft over het hele OV in Nederland, maar vervolgens nauwelijks eisen stelt.

Een nieuwe kaart moet je gewoon binnen 5 minuten kunnen krijgen bij elke servicebalie in Nederland. Pasjesprinter, koppeling met het systeem, en printen maar!

Maar nee, pasjes worden met de post verstuurd, oude pasje moet met een papieren formulier terug, geld wordt eerst gencasseerd, en daarna misschien weer teruggestort.

Je reinste waanzin.

Door Tweakers user Erwin, donderdag 7 juli 2016 16:29

Ik tik dit stukje fijn vanuit de auto. Sterkte allemaal!

Door Tweakers user M.l., donderdag 7 juli 2016 23:00

fvdberg schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 16:10:
hier nog iemand die helemaal klaar is met TLS
Tja wie niet, maar wat doe je ertegen? Ga je dan maar met de taxi ofzo?

Zal je zien dat we volgend jaar in de taxi alleen met OV-shitkaart kunnen betalen 8)7

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 juli 2016 23:00]


Door Tweakers user hackerhater, vrijdag 8 juli 2016 08:22

M.l. schreef op donderdag 07 juli 2016 @ 23:00:
Tja wie niet, maar wat doe je ertegen? Ga je dan maar met de taxi ofzo?[/small]
Rijbewijs halen en met de auto/motor gaan?
Op mijn traject staat best vaak file (A59->A27), maar OV nooit.
Ik ga wel mijn motor-rijbewijs halen en een motor kopen -_-'

Door Tweakers user fvdberg, vrijdag 8 juli 2016 13:36

M.l. schreef op donderdag 07 juli 2016 @ 23:00:
[...]


Tja wie niet, maar wat doe je ertegen? Ga je dan maar met de taxi ofzo?

Zal je zien dat we volgend jaar in de taxi alleen met OV-shitkaart kunnen betalen 8)7
simpel: zo veel mogelijk ander vervoer nemen.

Openbaar vervoer brengt je van een plek waar je niet bent naar een plek waar je niet moet zijn, op een tijdstip dat het je niet schikt en in gezelschap dat je niet aanstaat.

Door Tweakers user rookie no. 1, vrijdag 8 juli 2016 22:47

Er zijn genoeg irritante (afgezien van user tracking) dingen aan de OV chipkaart.

Ga maar eens met een heleboel mensen tegelijk uitstappen en uitchecken en als je dan twijfelt of de piep voor jouw uitcheck actie was en je kaart er nog een keer langs haalt, ben je weer ingecheckt. Helaas geen melding daarvan en uitchecken kan niet. Kost je altijd weer tijd met de service lijn en knaken.

Gelukkig heb ik een auto en vertik het ook met OV te gaan, maar hoor regelmatig dit soort dingen van mijn vrouw die toch heel makkelijk is.

Door Tweakers user shadvet, maandag 11 juli 2016 10:51

Direct op hetzelfde station uitchecken kan wel, maar niet bij dezelfde scanner. Dus als je per ongeluk je pasje dubbel laat lezen kun je bij een ander paaltje de melding 'inchecken geannuleerd krijgen'. Hoe dit met bussen/metro zit weet ik niet.

Door Tweakers user SECURITEH, zaterdag 16 juli 2016 14:04

Blokker_1999 schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 08:35:
[...]


slecht advies. Een auto is een stuk duurder dan een OV abbonement en je rijdt je vaak genoeg gewoon vast in de files.

En Andros, let wel op. De QR codes zijn wel degelijk persoonlijk en per persoon anders. Misbruik kan dus opgespoord worden al weet ik niet hoe actief de NS hier mee bezig is.
Dat hangt volledig van de situatie af, voor mij is het OV geen alternatief omdat een enkele rit 2 uur en 45 minuten is vergeleken 50 minuten met de auto. Verder is een enkele reis met het OV 22 terwijl ik met de auto 45 kwijt ben aan benzine per 5 ritjes. Uiteraard zal het wel goedkoper worden als je een abbonement neemt maar het OV is buiten de grote steden het vaak niet waard, om maar niets te zeggen over de betrouwbaarheid.

Reageren is niet meer mogelijk